Güzel Bir 2023, Hediye Apple Müzik ve Hiçbir Zaman Gerçekleştirilemeyen Yapılacaklar Listesi

2023'de kendimizi yeniden inşaa ederken yapılacaklar listemizde de onca madde var...

Hepinize Merhaba Sevgili Okur,

Bu bültenime yıllar önce abone olduğunuzu dahi unutmuş ya da bir güncelleme haberi için mailinizi bırakmış olabilirsiniz. Devamının gelmesini istemezseniz aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz. Şayet faydalı bulursanız da paylaşmanız ve okuduktan sonra geri bildirim bırakmanız beni çok mutlu eder.

Muhtemelen bir çoğumuz yukarıdaki gibi, yeni yıla merhaba demiş olabiliriz.

Zorlu bir 2022'nin ardından her şeyi yeni baştan hazırladığımız, yeni planlarla, yeni umutlarla ve kendimizi yeni baştan tasarladığımız bir yıla daha merhaba.

Sevdiklerinizle birlikte her şeyin çok daha keyifli ve sağlıklı olması dileklerimle..
2013’e girerken dilediğim bir dileği yineliyorum.

Pazar Bültenimize Başlayalım…


Öncelikle sizlere bir yeni yıl hediyesi sunmak isterim. Yeni yılda müzik dinlemeye Apple Music ile başlamak istiyorsanız size 4 aylık bir kupon paylaşmak istiyorum böylece dört ay boyunca ücretsiz olarak Apple Müzik platformunu deneyerek bir karar vermek için tasarruf edebilirsiniz.

Yukarıdaki butona bastıktan sonra. Çıkan pencereye onay vermeniz yeterli. Nisan ayından sonra ücretlendirileceğinizi düşünerek abonelik seçeneklerinizi kontrol etmeyi unutmayın lütfen.

Not: Daha önceden Apple Music hediyesi kullanmış kullanıcılar, 4 aya kadar olan kullanmadıkları ayları bu kapsamda kullanabilirler.


2017 çıkışlı albümüme de kulak vermek isterseniz. Onu da buraya bırakıyorum.


Gelelim kendimizi yenilemekle ilgili alınan o büyük 2023 kararlarına:

Bugün yeni yılın ilk günü ve tahmin ediyorum ki pek çok kimsenin de bir motivasyon (!) ile yeni yıl, yeni hedefler ve yeni umutlar şeklinde sıraladığı (ki sonradan pek çoğu hüsran ile sonuçlansa da) bazı plânları var. Benimki 2021’in son gününde aşağıdaki gibiydi. Ancak çeşitli nedenlerle epey bir kısmı gerçekleşmedi ve bu seneyi bu hedeflere ulaşma yılı olarak belirledim.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Sercan Solmaz ✪ Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri (@sercansolmaz)'in paylaştığı bir gönderi

Bilenlerin aşina olduğu bir Eisenhower Matrisi oluşturdum. Bunu da sıklıkla Pomodoro sistemi ile çalışıp ilerlemeyi planlıyorum.

Buna göre sıralamalarımı yapacağım.

Daha bir motivasyon ile yola çıkmak için ‘’Social Challange’’ diyerek de adını böyle havalı koyuyorum. Geri dönüp dönüp bakacağım ve 1 Ocak 2024'de yeniden kendim ile yüzleşeceğim hedeflerimi sıraladım.

Tüm ilerlememi, benim de hedefimi rahat takip edebilmem açısından bu notion sayfasına ekledim, sizler de görebilirsiniz. » LINK

Kendi listemin ayrıntıları aşağıdaki gibi. Sizler de muhakkak yeni planlar yapmayı aklınızdan geçirmişsinizdir. Benim listem de belki sizi daha da tetikler, motive eder. :)

Seneye bugün yeni bir bülten ile bunun üzerinden geçmeyi planlıyorum.

KİTAP OKUMA KONUSU

52 hafta içinde 52 kitap okuması yapacağım.
Bir çoğunu belirlemiştim (öncesinde alıp kütüphanemi hazırlamıştım da), Storytel’in 1 senelik modelini de alıp 2 taraflı birden ilerlerim diye de düşündüm. (göreceğiz)

PODCAST KONUSU


52 Hafta 52 Podcast ile kendimi üzecek miyim (:) göreceğiz.
Konu başlıklarını belirlediğim, konuklarını belirlediğim bölüm planlarım var. Bunları hayata geçirebilmek benim için çok önemli. Bakalım neler olacak?


YOUTUBE VİDEO HAZIRLIĞI KONUSU

80 video hazırlamak tahmini insanın hayatından yaklaşık 800 saat götürüyor. (2 saatlik görüntünün tüm kurgu çıkışı yaklaşık 5 saat sürmesi ortalamasıyla neredeyse 33 gün bilgisayar başında kurgu yapıyorsunuz) Twitte de bahsettiğim gibi, bir video içerik üreticisi için haftada 1 video artık çok işlevsel bir model değil. İzlenecek çok kanal çok video var iken, izleyiciyi dinamik tutmak ve serî sunum yapabilmek önemli. Bu önümdeki hedeflerin en zorlusu olabilir.



Youtube ve Podcast İçerik Üretimi 🎬 🎥 🎙️
Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri 🎹
Post Prodüksiyon* 🎞️


*🎞️ Post Prodüksiyon: Yapım sonrası ya da post-prodüksiyon; film yapımı, video prodüksiyonu, ses prodüksiyonu ve fotoğrafçılık sürecinin bir parçasıdır. Yapıtın çekilmesi veya kaydedilmesinden sonra gerçekleşen tüm prodüksiyon aşamalarını içerir. Kurgu, seslendirme, birleştirme, yazılama, basım, çoğaltım gibi alanlar yer alır.

konularında çalışmalar ve mümkün olabildiğince pür anlatım içeren eğitimler hazırlamaya çalışacağım (en az 2 tane — söz verdim bir kere :)

Yeni eğitim ve seminerleri bu sene sercansolmaz.com üzerinde planlayacağım gibi görünüyor.

Haberini yine bültenler ile vereceğim. » LINK

EĞİTİM TAMAMLAMA KONUSU

Udemy’den Skillshare’e MasterClass’tan Coursera’ya satın aldığım 400'den fazla eğitim var ve yarım yamalak olan ilerlemeleri çoğu zaman hiç başlanmamış sayıyorum. Bir çok prodüksiyon, film making, studio, programlama gibi konularda aldığım kursların en azından her hafta 1 tanesini bitirip verimli bir 2023 plânlıyorum.


YOUTUBE ABONE KONUSU

2022'yi 27 bin abone sayısında bitirince, kendime abartılı bir hedef koyma zamanı geldi bence. Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri alanında, kendi niş kitleme göre uniq bir abone sayısına erişsem de, özellikle nadir alanlarda üretim yapan içerik üreticisinin en büyük motivasyonu (youtube kanalı olanların da bileceği gibi) abone sayısı. Bakalım bu sene kaç kişinin daha stüdyosuna daha kayıt teknolojileri getireceğim. Hedefim abartılı olmak ile beraber 40.000 kişi.


BLOG YAZARLIĞI KONUSU

Tüm saydıklarıma ek olarak, yazma motivasyonumu da kaybetmek istemiyorum ve ek olarak her hafta bir paylaşım yapabilmeyi hedefliyorum. Böylece en az 1500 kelimelik bir yazı paylaşmak bir sene de ortalama 75–80 bin kelime ortalamalı bir kitap yazmış kadar iyi hissettirir. (bu düzen bir bülten ya da bir blog yazısı olarak kendini gösterebilir)

Aziz Nesin’in hikâyesindeki gibi ben de diyorum şimdi;

du bakali’ n’olucek?


Sizin 2023 hedefleriniz, planlarınız neler? Bunları benimle paylaşmak isterseniz, memnuniyetle yeni bültenimde yer vermek isterim.

Değerli vaktinizi bu bülten için ayırdığınız için teşekkürler.
Yeni bültenlerde görüşmek üzere.
Sevgiler.
Sercan.