Youtube Premium Türkiye’de!
Youtube Premium ve Youtube Music Bize Neler Vadediyor?
Artık her videodan önce çıkan, hepimize bıkkınlık veren tiktik videolarına son. İki dakika video izleyeceğiz diye bütün kaçan keyiflere elveda.
Çünkü Youtube Premium Geldi!
Bir süredir Türkiye’ye gelmesini beklediğimiz Youtube Premium, Amerika ve yaklaşık 50 ülkeden sonra sonunda ülkeye giriş yaptı ve reklamsız, arka planda video oynatma, internetsiz ortamlarda izleyebilmek için video indirme, müzik dinleme gibi özellikleriyle Türkiye kullanıcılarına sunuldu.
İlk Kez 31 Ekim 2015’de Youtube Red adıyla servis vermeye başlayan bu ücretli hizmet, artık hem video izleme deneyimleriyle hem de müzik uygulaması ile beraber Premium adı altında hizmet vermiş olacak.
Artık VPN servisi kullanmadan, adresimizi Türkiye dışında bir lokasyonda göstermek zorunda kalmadan kullanabileceğiz.
Youtube Premium’un En Dikkat Çekici Özellikleri:
Tamamen Reklamsız bir YouTube deneyimi sunuluyor
Spotify, Apple Müzik benzeri bir hizmet ile YouTube müzik uygulamasını kullanıp, tıpkı diğer servislerdeki gibi arka planda müzik dinleme, çalma listeleri oluşturma ve bu listeleri paylaşabilme imkanı sunuluyor.
Netflix Benzeri, sadece Premium kullanıcılar özel Youtube Originals adlı bir bölüm ile özel içeriklere erişim hizmeti veriyor.
Hemen bunları detaylandıralım ve Premium içerik neymiş bunları görelim.
Hemen aklınıza bu abonelik servisi ile kanallara olan aboneliklerin aynı olup olmadığı , ve bunların ücretli olup olmadığı soruları gelebilir.
Youtube kullanıcılığınızda herhangi bir değişiklik yok. Siz yine abone olduklarınıza abonesiniz. İzlemelerinizde bir değişiklik, youtube yayıncılığınız ile ilgili bir farklılık yok. tek fark sizin kullanıcı deneyiminiz.
Dediğim gibi Sıklıkla karşımıza çıkan reklamlardan kurtuluyoruz. Reklamı geç, 5 saniye bekle, pat diye alakasız bir kanalın tanıtımını gör durumu kalmıyor.
Şimdi 2 taraflı değerlendirebiliriz bu durumu.
Bu maalesef böyle. Para vererek kullandığımız bir cihazda hakimiyetimizin olduğu, olması gereken bir cihazda, video izlerken reklam çıkmasın diye de yine para verme konusu biraz tartışmalara açık tabi. Bunu da şöyle düşünebilirsiniz. Bedava izlediğiniz içeriklerde (internet kullanımından bahsetmeden diyorum) bu sunumun ücretsiz olmasının acısını binlerce reklam vererek çıkartıyorlar. Premium hizmeti buna bir dur dedirtiyor. Böyle düşünebiliriz.
Metroya girdim internet çekmiyor, videoyu hangi siteden indirsem de telefona göndersem derdi de kalmıyor. uygulamadan indir çıkan reklamlarla uğraş sorunu bitiyor.
Eminim bir çoğumuzun uzun zamandır en rahatsız olduğu, en büyük derdimiz arka planda video oynatmak. Bu dert de bitiyor.
E zaten yapabiliyorsun, yapsana şunu normalde de Spotify gibi, yok illa para alınacak. Biz de veriyoruz ne yapalım.
Şimdi diyebilirsiniz ki ben zaten istediğim videoyu uygulamalarla indiriyorum hatta arka planda oynatıyorum, e zaten reklam engelleyiciler kullanıyor da olabilirsiniz.
iOS tarafında tek tük olsa da android platformunda bu konuda pek çok yazılım var, zaten firefoxun, chrome’un pek çok eklentisi var. Ama konumuz bunların dışında doğru, etik ve rahat olan kullanımda ve yasal olanda tabi.
Bu özelliklerin tümünü, Youtube’un kendi platformunda, ordan onu indireyim, burdan bunu kurayım da youtube’u şaşırtayım çabalarına girmeden rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.
Bunun yanında da Originals adında sadece Premium alanında görünen film, dizi, belgesel ya da kimi youtuber’ların sadece YouTube için ürettiği içeriklere ulaşma şansımız var. Tıpkı Netflix, HBO, Amazon Prime ya da yerli BluTv benzeri bir platform gibi düşünebilirsiniz. Tabi bunlara yaklaşabiiliyor mu. Alakası yok. Böyle bir 1000 fırın civarı ekmek yenmesi lazım.
Ama hepsi bir yerden başladı. Bliyorsunuz Apple da bu tip bir platformu başlattı ve sektördeki pastadan pay alma peşinde. Hepsi bunu amaçlıyor neticede.
İş aslında sadece video kısmı ile bitmiyor. Youtube Premium ile beraber Youtube Müzik de hayatımıza girmiş oldu ve bunu da Spotify, Apple Müzik, Deezer ve Tidal benzeri bir platform olarak düşünebilirsiniz. İleride bunların da bir ses kıyaslamalarına bakarız beraber. Yine şarkıları indirebiliyorsunuz yine arka planda oynatma yapabiliyorsunuz.
Sanatçılara ait kanallardaki şarkıları videolu ya videosuz ve yine online ya da offline olarak dinleyebiliyorsunuz. Ben Kullanırken şunu farkettim, YouTube Müzik’te misal Sercan anlatıyor kanalında sadece içinde müzik olan videoları aktif olarak gösteriyor diğer eğitim videoları filtrelenmiş .
Böylece siz Müzik kısmındayken araya bir slime, bir kışkırtma bir şakalama, bir gündem haberi videosu karışmadan Youtube’un geniş müzik arşivine girebiliyorsunuz.
YouTube Premium’a nasıl abone olunur? Dersek
- Bilgisayar ortamındaysanız “YouTube Premium” sekmesine ya da direkt sitesine gidebilirsiniz. http://youtube.com/premium
- Mobil uygulamada ise sağ üstte bulunan profil simgesine dokunarak, “Ücretli Üyelikler bölümünü açıp giriş yapabilirsiniz.
youtube premium’un tüm paketlerinin ilk 3 ayı ücretsiz. paket ücretleri şu şekilde
– tek kişilik premium paket: 16,99 tl
– 5 kişilik premium aile paketi:: 25,99 tl
– bireysel youtube music aboneliği: 13,99 tl
– yine 5 kişilik olmak üzere youtube music aboneliği : 20,99 tl
Ancak, eğer aboneliğinizi direkt Apple cihazlar üzerinden başlatacaksanız iPhone ve iPad gibi . abonelik ücretlerinin daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Bu da Apple’ın App Store komisyonu yüzünden fiyatların yaklaşık %25 daha pahalılaşması yüzünden. Youtube Zaten Google’ın bir şirketi olduğu için de, haliyle bu komisyonlar olmadan kullanabileceğimiz için, bu ucuzluğu da ürünü distribütöründen alacaksın sözüyle açıklayabiliriz sanırım.
Hepinize bol müzikli, keyfinizi reklamla bölmeyen keyifli günler diliyorum.
Peki, Siz nasıl buldunuz YouTube premium’u? kullanmayı düşünür müsünüz ya da bu özellikler şimdiye kadar kullandığınız düzeni bozmaya niyetlendirir mi?
Hepinize bol güneşli, mutluluk dolu günler.
Yorumlar ()